Yhteystiedot

Taipalsaaren Veikot ry perustettu 1915
Jauhialantie 343, 54915 Saimaanharju
puh: 0444401998
sähköposti: taipalsaarenveikotry(at)gmail.comKävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:129305 kpl

 Taipalsaaren Veikot ry (TsV) on Taipalsaarelainen urheilun yleisseura. Urheilulajeina ovat yleisurheilu, hiihto, puuvenesoutu, duathlon & triathlon, jalkapallo, jääkiekko sekä salibandy. Urheilulajijaostot ovat kestävyysurheilu (sis. hiihdon, duathlon & triathlon), palloilujaosto (sis. jalkapallo, jääkiekko ja salibandy), soutu ja yleisurheilu. 

Urheiluseura on perustettu 1915, eli 2015 TsV täytti 100-vuotta. 100-vuotishistoriikki julkaistiin vuoden 2015 loppupuolella. 

TsV pyrkii tarjoamaan urheilu- ja liikuntaharrastusta kaiken ikäisille; lapsille, nuorille sekä aikuisille. Tyypillisesti maaseutukuntien urheiluseurat ovat mukana monissa lajeissa, TsV ei tee tässä poikkeusta. Olemme mukana kilpaurheilussa sekä terveysliikunnassa.

Toiminnan vireys toki on riippuvaista itse toimijoista, eli vapaaehtoisista urheilun ja liikunnan harrastajista. Lapsille ja nuorille olisi tärkeätä tarjota liikunnan ja urheilun mahdollisuuksia, mutta kovin monen aikuisenkin tulisi lisätä liikuntaa terveyden ylläpitämiseksi. Lapsia ja nuoria ohjaamaan, opastamaan ja valmentamaan tarvitaan aikuisia, usein he ovat lapsien omia vanhempia. Lapsien ja nuorten harrastustoimintaa meidän tulisi kehittää nykyisestä tasosta. Tervetuloa toimintaan mukaan, toimia saa, rahaakin on toimintaan käytettävissä jonkin verran.

Mikäli joku nuori tai aikuinen kehittyy ja haluaa kehittyä aivan huippu-urheilijaksi, myös tätä tuetaan, mahdollisuuksiemme rajoissa. Seurassamme onkin muutamia aivan maamme terävimpään kärkeen kuuluvia urheilijoita, myös heidän tavoitteita pyrimme tukemaan.

TsV kerää varoja urheilutoimintaan muonittamalla ihmisiä; seuralla on oma jäätelökioski kirkonkylällä ja rokkatiimi tekee etupäässä keittoruokia myytäväksi toreilla ja erilaisissa kutsutilaisuuksissa. Saamme varoja myös sponsoreilta sekä yhteistyökumppaneilta. Myös kunta tukee taloudellisesti TsV:n, kuten muidenkin taipalsaarelaisten yhdistysten toimintaa mahdollisuuksiensa rajoissa. Urheilukentät ja -salit ovat kunnan.

Seura on osakkaana Saikkolan Urheilun Tuki ry:ssä (TsV:n edustajana yhdistyksen hallituksessa toimii TsV:n puheenjohtaja Esa Lähteenaro) joka omistaa ja hallinnoi Harjulan urheilutaloa. Talo remontointiin vuosien 2012 - 2014 aikana uuteen uskoon. Loppuraportti kunnostusprojektista löytyy täältä .

 

TAIPALSAARI JA LIIKUNTA

Taipalsaari on vajaan 5000 asukkaan kunta Lappeenrannan pohjois-puolella - Saimaalla. Kunnassa on rantaa yli tuhat kilometriä, vettä on enemmän kuin maata ja kesämökkejä yli kolme tuhatta - saaristokunta sisämaassa - kauneista Suomea!

Taipalsaarella on olemassa monipuoliset mahdollisuudet urheilun ja liikunnan harrastamiseen - jo pelkkä luonto vesitöineen mahdollisuuksia tarjoaa. Lenkkipolkuja on kaikkialla, hiihtolatuja ylläpidetään talvella yllä eripuolilla kuntaa sekä Saimaan jäällä.

Saimaanharjulla on monipuolinen urheilukeskus liikuntasaleineen, urheilukenttineen ja hiihtomaastoineen. Esimerkiksi hiihtoladut ajetaan vapaalle hiihtotavalle sopivasti leveiksi baanoiksi Paana-latukoneella.

Vehkataipaleen koulun yhteyteen on valmistunut uusi liikuntahalli vuonna 2008.

Taipalsaaren kirkonkylän koulun yhteyteen tuli uusi liikuntahalli elokuussa 2015.  

Erittäin suosittu ja paljon käytetty kuntoliikuntamahdollisuus on Taipalsaaren ja Lappeenrannan välinen yhtenäinen kevyenliikenteenväylä kauniissa järvimaisemassa.