Yhteystiedot

Taipalsaaren Veikot ry perustettu 1915
Jauhialantie 343, 54915 Saimaanharju
puh: 0444401998
sähköposti: taipalsaarenveikotry(at)gmail.comKävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:129300 kpl

Yleisurheilijat

Tältä sivulta löydät lyhyet esittelyt osasta seuramme yleisurheilussa kilpailevista jäsenistä ja listan SM-, PM-, EM- ja MM-mitaleja saaneista yleisurheilijoista vuodesta 2002 eteenpäin.


Henkilökuvauksia TsV:n aktiiviyleisurheilijoista
Henri Kontio
Henri on 1992 syntynyt heittäjä jonka päälaji on keihäänheitto. Kilpailee myös vähäisessä määrin kiekonheitossa, kuulassa ja moukarinheitossa. Aikojen saatossa myös pikajuoksua ja hyppylajeja luukunottamatta seivästä on tullut kokeiltua. Keihäässä hän on ollut korkeimmillaan maailmantilastossa 16 vuotisten osalta sijalla 8 tuloksella 68.97 (700g keihäs). SM-mitalleja hän on saanut sekä keihäässä että kiekossa, parhaimpana saavutuksena vuoden 2010 maaliskuulta M19 sarjan talvi-SM-kisoista M19 keihään hopeamitalli, josta onkin maininta kilpailuraportit YU osiossa arkistoitujen kilpailuraporttien linkissä. Henri otti vuoden 2013 aluemestaruuskilpailussa Lahdessa keihäässä pronssia. Kaudella 2015 Henri on parantanut kiekonheiton ennätystään ja keihäskausikin on antanut merkkejä siitä että kovia tuloksia voisi tulla. Keihään kauden avaus 63,29 oli uran toiseksi paras avaustulos. Uran toiseksi paras 800 g keihään tulos 66,11 syntyikin 12.07.2015 Keiteleellä.
Juha Olkkonen
Juha on TsV:n valmennusryhmän vetäjä ja myös yleisurheilujaoston pj vuoden 2010 alusta lähtien. Lisäksi hän toimii Etelä-Karjalan Yleisurheilu ry:n piirileirikouluttajana heittojen lajiryhmässä. Valmennustoiminnan ohella hän itse kilpailee yleisurheilun heittolajeissa veteraani- sekä yleisessä sarjassa. Kuula, kiekko, keihäs, olympiapainonheitto, painonheitto ja moukari ovat hänen lajinsa, kiekko ja moukari nykyisellään painopistelajit. Veteraanisarjoissa hänellä on SM-mitalleja kiekosta, kuulasta, painonheitosta ja keihäästä, PM-mitalleja keihäässä ja kuulassa. Lisäksi hänellä on vuoden 2009 keihäänheiton talvi-SM-kisoista hopeamitalli yleisestä sarjasta. MM-pronssia kiekonheitosta hän sai vuoden 2012 huhtikuussa Jyväskylässä käydyissä veteraanien halli-MM-kisoissa. Vuonna 2015 hän on tehnyt yleisen sarjan luokkatuloksen kuulassa ja moukarissakin se on ollut hyvin lähellä.   
 
Yrjö Hämäläinen
Yrjö on TsV:n yleisurheilukoulun vetäjä. Kilpailee itse yleisessä sarjassa + vuoden 2011 alusta lähtien myös veteraanisarjassa uuden M30-sarjan mukaantulon takia, kaksi SM-hopeaa (moukarissa ja painonheitossa) hän sai vuoden 2011 Veteraanien SM-kisoissa Mikkelissä . Kuulantyöntö ja moukarinheitto ovat olleet hänen parhaimmat lajit viime vuosina, kiekonheitto on myös ollut ajoittain ohjelmassa. Kuulantyöntö on jäänyt vähemmälle vuodesta 2010 eteenpäin enemmän tai vähemmän vaivanneen rannevamman takia, moukari on nykyisellään (2015) päälaji. Yrjö aloitti yleisurheilun 10-ottelijana jossa hän oli Miehet 22-sarjassa SM-kisoissa sijalla 10 vuonna 1999. Vuoden 2013 kolmen piirin aluemestaruuskilpailuissa hän nappasi kolmesta heittolajista yhden kullan ja kaksi pronssia. Kaudella 2015 hän on päässyt vajaan metrin päähän moukariennätyksestään joten uusi ennätys on mahdollinen kun kaikki sattuu kohdalleen. Kuulantyöntökin on sujunut tänä vuonna kohtuullisen hyvin. Aluemestaruuskilpailusta Karhulassa 21.07.2015 hän nappasi kullan (moukari) ja  hopean (kuula).
Minna Hämäläinen
Minnan päälaji on kiekonheitto, myöskin moukarinheitto ja kuula on ohjelmassa. Minna kilpailee vaihtelevalla menestyksellä piirinmestaruustasolla. Piirinmestaruuksia ja pm-mitalleja on tullut vuosien varrella jonkun verran. Minna pääsi myös veteraanisarjaan vuonna 2011 uuden N30-sarjan takia, Mikkelistä 31.07.2011 tuli N30 kiekonheiton suomen mestaruus. Minna nappasi vuoden 2013 aluemestaruuskilpailuissa kaksi hopeaa ja yhden pronssin.
Anna Keskisaari
Anna aloitti TsV:ssä syksyllä 2012 ja nappasi heti pm-pronssia naisten sarjan maratonilla. Hän urheilee monipuolisesti kuten osallistuminen vuoden 2013 Kalevan kierrokselle osoittaa. Suomen aikuisurheiluliiton (ent. suomen veteraaniurheiluliitto) SM-maantiejuoksuista Siuntio 18.4.2015 tuli N30 puolimaratonilta SM-pronssia.  
Kimmo Kylämies
Kimmo on TsV:n ex-puheenjohtaja ja menestynyt veteraanisarjoissa mm. 10-ottelussa, pituudessa ja korkeudessa. Korkeudessa on pärjännyt myös yleisen sarjan pm-kisoissa. Veteraanisarjoissa vuodesta 2002 eteenpäin yli 20 mitallia pääasiassa SM-kisoista. 
 
Jesse Rauhamäki
Jesse on parin vuoden hiljaiselon jälkeen palannut remmiin. Kahden kilon kiekon ennätystään hän paransi lukemiin 39.02 m toukokuun 2015 loppupuolella. Harjoitukset ovat osoittaneet rahkeiden riittävän selvästi pidempiin heittoihin joten odottaa sopii että uusi kymmenluku kahden kilon kiekolla rapsahtaa rikki hyvin suurella todennäköisyydellä seuraavissa kisoissa.
Kaisa Leppänen-Gomes
Pitkähkön (16 vuoden) tauon jälkeen Kaisa palasi 2015 TsV:n aktiiviurheilijoiden joukkoon. Tällä kertaa keskittyen heittolajeihin. Tulosta on syntynyt luokkatulosten muodossa kuulassa ja moukarissa, eikä kiekkokaan lennä hullummin harjoitustaustan huomioiden. Aluemestaruuskisoissa Karhulassa 21.07.2015 Kaisa otti nimiinsä Nyl sarjan moukarin seuraennätyksen tuloksella 36.04 (B-luokan tulos yleisessä sarjassa), kuulassakin sama temppu oli lähellä kun Kaisa jäi 2 senttiä seuraennätyksestä tuloksella 9.74. 
Susanna Hämäläinen
Susanna pienen hiljaiselon jälkeen kesällä 2014 valittiin piiriottelujoukkueeseen ja tulosta syntyi heti. Tulos 32.90 oli yllätys jopa piiriottelujoukkueen heittoryhmän valmentajana olleelle Juha Olkkoselle koska yli viiden metrin parannus harjoittelematta vuoden 2013 2,5 kg moukarin tulokseen 3 kilon moukarilla oli melkoinen. Lauantaina 23.08.2015 Oulussa SM 14-15 v. kisoissa Susanna yhdessä ystävänsä Saara Pulkkisen kanssa saivat joukkue-SM-pronssia T15 moukarissa yhteistuloksella 70.49. Susanna heitti kilpailussa ennätyksensä 35.32.  
Saara Pulkkinen
Susanna Hämäläisen ystävä joka tuli elokuussa 2014 Yrjö Hämäläisen vetämään urheilukouluun. Lokakuussa 2014 syksyn piirileirin jälkeen Juha Olkkonen rupesi pitämään kuntosalitreenejä Saaralle ja Susannalle kerran viikossa, keväällä 2015 kuntosalitreenejä ruvettiin pitämään kahdesti viikossa. Saara on osoittanut lahjakkuutta heittolajeihin, kiekossa sekä moukarissa T15 taitomerkki A-rajat paukahtivat rikki heti ensimmäisissä kilpailuissa. Moukarissa hän on erityisesti kehittynyt ja on T15 sarjan tilastoissa korkealla varsinkin huomioiden sen että on ensimmäistä kauttaan urheilemassa.  Saara sai yhdessä ystävänsä Susanna Hämäläisen kanssa joukkue-SM-pronssia T15 moukarissa Oulun SM-kisoissa lauantaina 22.08.2015 yhteistuloksella 70.49, Saaran tulos oli 35.17.  
Juha Tamper
Juha Tamper on pituus- ja kolmiloikkaaja, vuosina 2013 ja 2015 hän on saanut SM-mitalleja Vauhdittomien hyppyjen SM-kisoista M35 sarjassa. Kuluvana vuonna tuli ensimmäinen suomen mestaruus vauhdittomassa kolmiloikassa tuloksella 8.73.  
.
.
Yleisurheilijat jotka ovat saaneet TsV:n nimissä vuodesta 2002 eteenpäin SM-, PM, EM- tai MM-mitalleja (junioreiden, nuorten, yleisen tai veteraanisarjoissa)
- Markku Halinoja: Veteraanien SM-mitalli
- Mauri Harjumäki: Veteraanien SM-mitalli
- Terttu Hovi: Veteraanien SM-mitalli
- Minna Hämäläinen: Veteraanien SM-mestaruus
- Susanna Hämäläinen: Junioreiden joukkue SM-mitalli
- Yrjö Hämäläinen: Veteraanien SM-mitalleja
- Klaus Kallonen: Junioreiden joukkue SM-mitalleja
- Anna Keskisaari: Veteraanien SM-mitalli
- Henri Kontio: Junioreiden joukkue SM-mitalleja ja hk SM-mitalleja, Nuorten SM-mitalli
- Kimmo Kylämies: Veteraanien PM-mitalleja, Veteraanien SM-mestaruuksia ja Veteraanien SM-mitalleja
- Joska Nylund: Junioreiden joukkue SM-mitalleja
- Juha Olkkonen: Veteraanien MM-mitalli, Veteraanien PM-mitalleja, Yleisen sarjan SM-mitalli, Veteraanien SM-mestaruuksia ja Veteraanien SM-mitalleja
- Saara Pulkkinen: Junioreiden joukkue SM-mitalli
- Juho Pylkkö: Junioreiden joukkue SM-mitalleja
- Tuovi Rantala: Veteraanien SM-mestaruuksia ja Veteraanien SM-mitalleja
- Erkki Rikkonen: Veteraanien EM-mestaruus, Veteraanien PM-mestaruuksia, Veteraanien SM-mestaruuksia ja Veteraanien SM-mitalleja
- Heikki Salo: Veteraanien SM-mitalli
- Tenho Suppanen: Veteraanien SM-mitalleja
- Juha Tamper: Veteraanien SM-mestaruus ja veteraanien SM-mitalleja
- Arja-Liisa Westinen: Veteraanien SM-mestaruus
- lisäksi yksi veteraanien SM-viesti mitalli (Hannu Pesonen, Hannu Leppänen, Markku Muukka ja Kimmo Kylämies)
Huom! listassa voi olla puutteita.. 
.